Bomboane Rafaello fara zahar.


Print Friendly, PDF & Email

Ingrediente 35 buc:

200g pulpa de nuca de cocos

200ml lapte

200ml smantana pt frisca

80ml apa de cocos (atat a avut nuca)

50g unt

70g amidon

Nuca de cocos deshidratata

Preparare: In primul  rand scoateti pretioasa apa de cocos din interiorul fructului. Cu o surubelnita faceti o gaura in nuca. Doar una din cele 3 orificii este moale si se poate perfora usor. Asezati o strecuratoare peste un pahar si goliti nuca de apa. Rezulta aprox  100 ml apa de cocos. Puneti un tocator de lemn pe jos si loviti nuca puternic cu dosul unui satar de bucatarie. Atentie, Nu loviti cu lama! Nu va opriti pana nu se sparge nuca. Fie se va sparge in 2  fie veti reusi sa scoateti pulpa intreaga. Scoateti miezul, clatiti cu apa  si curatati de pielita maro cu ajutorul unui dispozitiv de curatat cartofi.

DSC_8763 DSC_8764 DSC_8766 DSC_2440 DSC_2442

Treceti mai departe. Pulpa se taie cubulete si se adauga in blender (sau in vasul unui blender vertical) impreuna cu laptele si se transforma in piure. Se lasa o ora pe blat sa se imbine aromele, sau ideal ar fi peste noapte in frigider.

 

Compozitia se rastoarna intr-o cratita impreuna cu smantana, apa de cocos, amidonul si se amesteca bine cu telul. Se pune pe foc mic si se fierbe pana cand compozitia se ingroasa. Amestecati constant in jur de 5-10 minute. Luati cratita de pe foc, incorporati untul si lasati sa se raceasca dupa care mutati in congelator pt 30 de minute sa se intareasca crema.

 

Formati bilute din 1 lingura crema pe care le tavaliti prin nuca de cocos deshidratata.

 

Pofta buna 🙂

Comments

comments