Un desert ciocolatos,foarte usor si rapid de pregatit din numai 4 ingrediente.
Se poate consuma ca atare,sau servit cu inghetata.
Ingrediente:
4 oua
100g unt
50g zahar
200g nutella (se poate inlocui cu ciocolata)
Se topeste pe baie de abur untul cu nutella, cat sa se omogenizeze. Se lasa sa se racoreasca.
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se deschid la culoare si isi dubleaza volumul. Se muta robotul pe viteza mica si se adauga in fir subtire amestecul de unt si nutella.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, pe urma se incorporeaza cu o spatula in amestecul de ciocolata, cu miscari lente.
Se toarna intr-o forma cu perete detasabil de 20 cm diametru si se coace la 180° Celsius pt. 23-25 minute.
Dupa ce se scoate din cuptor, budinca se va lasa (se dezumfla).
Am servit cu inghetata de vanilie.
Reteta David Rocco.