Ingrediente: (19 cm diametru )
500 ml lapte
50 g zahar brut
1 baton de scortisoara
100 g griş
4 oua separate
3 linguri miere
1 lingura extract de vanilie
Am pus pe foc laptele cu batonul de scortisoara si zaharul. Cand s-a incalzit am adaugat grisul in ploaie si am amestecat constant cu un tel pana s-a ingrosat.
Am luat de pe foc, am adaugat mierea, extractul de vanilie, am amestecat si am scos batonul de scortisoara. Se lasa sa se raceasca pe blat, amestecand uneori. (eu am mixat cu robotul sa se raceasca mai repede)
Cu un tel sau cu robotul se incorporeaza galbenusurile.
La final se incorporeaza in doua transe albusurile batute spuma, folosind o spatula.
Se toarna jumatate din compozitie in tava,se adauga dulceata,pe urma restul compozitiei.
Totul se coace la 175° Celsius pt. 20-22 de minute.
Dulceata:
2 pumni de visine taiate in patru.
1 banana pisata cu furculita.
Am pus pe foc mediu visinele si am amestecat pana s-a evaporat apa din ele si s-a ingrosat(5-8 minute). Am adaugat banana pisata si am mai lasat pe foc 2-3 minute amestecand mereu.Se lasa sa se raceasca complet.
Reteta sisterskitchen.ro,usor modificata.