Budinca lipicioasa de banane.


Print Friendly, PDF & Email

 

DSC_0021

DSC_0020

Noaptea cand nu am somn ma uit la PaprikaTv. Si astfel ieri noaptea am dat de o reteta simpla si interesanta de budinca de banane. Mi-am notat reteta pe telefon si a doua zi l-am pregatit. Se numea Banana caramel sticky pudding.

 

Ingrediente 4-5 bucati:

1 lingura miere

100g unt

60g zahar brut

150g faina

1/2 lingurita rasa praf de copt

2 oua batute cu furculita

1 banana mare foarte coapta (cat se poate de neagra)

Pt sirop: 10g unt, 250ml apa fierbinte, 75g zahar brut, 1 lingura miere.

DSC_0003

 

Preparare: Intr-un ibric mai mic topiti mierea, untul, zaharul brut pe urma lasati sa ajunga la temperatura camerei si mutati intr-um bol. Adaugati ouale batute si omogenizati cu o furculita. Adaugati faina cu praful de copt si amestecati bine pana nu mai sunt cocoloase. La final incorporati si banana. Mutati vasele intr-o tava si umpleti-le pe 3/4 cu aluat.

DSC_0002 DSC_0004 DSC_0005

Amestecati toate ingredientele pt sirop pana se topeste zaharul si turnati in vase peste aluat folosind o lingura. Metoda asta ajuta sa nu facem o gaura in aluat, astfel incat tot siropul sa curga pe fundul vasului. Siropul trebuie sa ramana deasupra. Acoperiti vasele cu folie si mutati in cuptorul preincalzit la 180C. Coaceti pentru 20 de minute, luati folia jos si coaceti pentru alte 5-6 minute sau pana se rumenesc putin. Scoateti din cuptor si lasati 10 minute sa se odihneasca.

DSC_0008 DSC_0009 DSC_0010

Serviti cu inghetata cu vanilie. Combinatia este nemaipomenita.

 

 

 

Comments

comments