Ingrediente 18 bulete:
400ml lapte (se poate folosi si apa)
70g malai (5-6 linguri)
20g unt
Branza potrivita pt cei mici (mozzarella, emmentaler ras sau branza de vaci)
Extra- nuca macinata pt tavalit (optional)
Preparare: Laptele se pune la fiert intr-o cratita mica si inainte sa dea in clocot se toarna mamaliga in ploaie si se amesteca cu ajutorul unui tel. Se lasa la fiert in jur de 3-4 minute amestecand constant. Se ia de pe foc si se incorporeaza untul.
Se lasa la racit cateva clipe dupa care cu mainile unse cu putin ulei se scoate cate o lingura de compozitie si se aplatizeaza in palma. Se aseaza in mijloc o bucata de branza si se formeaza o bila dupa care se tavaleste prin nuca rasa. Daca doriti ca branza din mijloc sa se topeasca atunci buletele se pot reincalzi cateva secunde in cuptorul cu microunde sau in cuptorul traditional cateva minute.
Pofta buna 🙂