Ingrediente Blat umed de cacao:
114g unt
250ml apa
125ml ulei
60g pudra de cacao
300g zahar
280 g faina
120 ml iaurt grecesc(10%)
2 oua
1/2 lingura bicarbonat stins cu 1 lingurita otet(se stinge inainte de a fi adaugat in compozitie)
Ingrediente Crema:
200ml smantana pt frisca
3 lingurite zahar pudra
500g branza cremoasa de vaci (Pilos)
1 plic/10g gelatina granule
2 linguri miere
Preparare blat: Untul, apa, uleiul si pudra de cacao se pun pe foc mic intr-o cratita, pana se topeste untul. Se lasa sa se raceasca putin.
Intr-un bol se amesteca zaharul si faina cernuta, peste care se adauga compozitia din cratita si se omogenizeaza bine cu un tel.
Se adauga ouale pe rand, amestecand bine dupa fiecare. Pe urma se adauga iaurtul,se omogenizeaza si la final bicarbonatul stins.
Se coace la 180° Celsius pt. 40-45 de minute.
Se verifica blatul cu o scobitoare. El trebuie sa ramana umed,asadar e in regula daca pe scobitoare raman 2-3 graunte de aluat.Daca pe varf ramane aluat crud,se mai coace pt 3 minute si se verifica din nou.
Atentie! Este un blat foarte fragil.
Marime tava: 30×20cm
Preparare Crema: Se spumeaza smantana dulce cu zaharul pudra. Pe urma se adauga bobitele din pastaia de vanilie, branza de vaci si mierea. Se mixeaza in continuare pana la omogenizare. Se aduce crema la temperatura camerei!
Gelatina se lasa la hidratat in apa rece pentru 10 minute, pe urma se topeste pe baie de abur.
Se ia de de foc si se lasa 5 minute pe blat sa se racoreasca. Se adauga in gelatina 2 linguri din crema de branza, se amesteca bine, pe urma se toarna peste crema si se omogenizeaza.
Montaj:
In primul rand am rasturnat blatul(in alta tava),astfel incat partea de jos care era perfect dreapta sa fie deasupra.
Cu un pahar micut (de shot) am facut gaurele in aluat.
Am umplut gaurelele cu crema de branza.
Deasupra am turnat restul de crema.
Si ultima data am presarat aluatul(ce am scos cu paharul) pe care l-am maruntit in robot.
Am acoperit cu folie de plastic si l-am lasat in frigider peste noapte.