Pt 25-30 cake pops avem nevoie de:
1 portie blat umed de cacao(sau orice alt blat)
4-5 linguri crema de branza(se poate folosi mascarpone,dulceata,gem)
Pt decor:Ciocolata alba/cu lapte,bomboane sugus,covrigei,nuca de cocos,confetti,coloranti alimentari.
Royal icing(1 albus si 200g zahar pudra care se adauga treptat, se amesteca cu un tel pana devine o crema fina)
Ingrediente blat umed,19cm diametru:
57g unt
125ml apa
62ml ulei
30g pudra de cacao
150g zahar
140g faina cernuta
60ml iaurt grecesc
1 ou
1 lingurita bicarbonat stins cu 1 lingurita otet(se stinge inainte de a fi adaugat in compozitie)
Blatul:Untul,apa,uleiul si pudra de cacao se pun pe foc mic intr-o cratita,pana se topeste untul.Se lasa sa se raceasca putin.
Intr-un bol se amesteca zaharul si faina cernuta,peste care se adauga compozitia din cratita si se omogenizeaza bine cu un tel.
Se adauga oul si se amesteca,se adauga iaurtul si se omogenizeaza,iar la final bicarbonatul stins.
Se coace la 180 de grade Celsius pt 25-28 de minute.
Dupa racire completa am pus blatul si branza in robot cu lamele atasate si am omogenizat.
Pe urma am format bilute din 2 linguri de aluat pe care le-am pus 20 de minute in congelator.
Am scufundat varful betelor in ciocolata topita,pe urma se infige in cake pops si se lasa in frigider pt 10 minute.Fiecare cake pop se inveleste in ciocolata topita si se decoreaza dupa bunul plac.