Cartofi gratinati cu carnati afumati.


Print Friendly, PDF & Email

 

DSC_8206

Un preparat simplu, gustos, potrivit pentru zilele friguroase de iarna.

Ingrediente:

4-5 cartofi medii, fierti in coaja

4 oua fierte

3 fire de carnati afumati

100g parmezan ras

 

Sos bechamel: 1L lapte fierbinte, 60g unt, 6-7 linguri cu varf de faina, sare, piper alb, nucsoara. Sosul se pregateste dupa instructiunile de aici.

DSC_8024

Pe fundul unei tavi unse cu unt se toarna 1/4 din sosul bechamel si se aranjeaza cartofii taiati rondele de aprox. 1 cm. Presarati cartofii cu putina sare si piper.

DSC_8165

Pe urma se aranjeaza ouale taiate rondele.

DSC_8164  DSC_8166

Urmeaza carnatii afumati.

DSC_8167

Iar la final se toarna sosul sosul bechamel.

DSC_8168  DSC_8170

Presarati deasupra parmezanul ras si coaceti la 180C pentru 30-40 de minute sau pana se rumeneste deasupra.

DSC_8171

Pofta buna!

 

Comments

comments