Cheesecake cu banane si caramel


Print Friendly, PDF & Email

 

Deja au trecut 4 ani…..nu imi vine sa cred. Am sarbatorit aceasta zi speciala cu un cheesecake  minunat cu banane si sos caramel + o baza crocanta.

Ingrediente forma 24cm/12 portii:

200g biscuiti (am folosit biscuiti cu unt)

100g unt topit

100g mix de nuci si stafide\optional (caju, arahide,alune, stafide)

 

800g branza de vaci

150g zahar

4 oua

300g smantana fermentata(20-30%) sau iaurt 10%

125g ciocolata alba topita si racorita

3 banane pisate cu furculita

50 g picaturi de ciocolata amara

Pentru decor  3 banane feliate+picaturi de ciocolata

Sos caramel la alegere-click pentru reteta

Preparare: Prima data pregatiti baza. Mixul de nuci se toaca marunt. Biscuitii se zdrobesc si se amesteca cu untul topit dupa care se incorporeaza si mixul de nuci si stafide. Se tapeteaza tava de preferat cu inel cu hartie de copt dupa care se adauga compozitia de biscuiti si se taseaza pe fundul formei. Se muta in frigider.

Intr-un vas cu cutitele atasate sau cu mixerul se mixeaza branza impreuna cu zaharul timp de 2-3 minute. Adaugati ouale, smantana, ciocolata alba topita si racorita si mixati. La final incorporati cu o spatula bananele pisate si picaturile de ciocolata. Turnati amestecul in tava peste biscuiti si mutati in cuptorul preincalzit la 160C/ventilatia pornita si coaceti timp de 50 de minute. Dupa ce expira timpul miscati putin tava. Partea din miloc trebuie sa se clatine\sa fie gelatinoasa iar exteriorul sa fie ferm la atingere. Lasati sa ajunga la temperatura camerei dupa care mutati tava in frigider cateva ore pana se raceste complet sau peste noapte. A doua zi dezlipiti prajitura de marginea tavii cu ajutorul unui cutit, scoateti inelul si mutati pe un platou. Decorati cu bananele feliate, picaturile de ciocolata si sos caramel din belsug.

Pofta mare 🙂

 

 

 

 

Comments

comments