Cheesecake cu capsuni, fara coacere.


Print Friendly, PDF & Email

 

DSC_0601 (2)

 

La noi inca se gasesc capsuni in piata, dar si in gradina mai sunt cateva care inca nu au apucat sa se coaca.

Va prezint un cheesecake fara coacere, foarte usor de pregatit.

 

Ingrediente blat:

100g biscuiti digestivi cu scortisoara (sau orice biscuiti preferati)

50g unt topit

Esenta de migdale (optional)

Ingrediente crema:

500g branza cremoasa de vaci (pilos, philadelphia, quark, mascarpone)

200ml smantana pentru frisca (LaDorna)

1 pastaie de vanilie

3-4 linguri de miere

1 plic (10g) gelatina granule

Capsuni

 

 Mod de preparare:

In primul rand ne ocupam de blat. Biscuitii se sfarama in robotul de bucatarie, pe urma se toarna untul topit si omogenizam. La final adaugam esenta de migdale si pulsam de 2-3x.

Tasam biscuitii pe fundul unei forme mici de 17 cm si punem in frigider pana ne ocupam de crema.

DSC_2041  5

Smantana pentru frisca se bate spuma. Se adauga branza, bobitele din pastaie, mierea si se omogenizeaza.

1

Lasam crema sa ajunga la temperatura camerei, pe urma adaugam gelatina urmand metoda descrisa  AICI.

Scoatem biscuitii din frigider, turnam crema si lasam in frigider pentru 1 ora.

Taiem capsunile si le asezam peste crema, apoi le ungem cu gelatina (5g gelatina granule hidratata in 50ml apa rece, pe urma topita pe baie de abur. Sau cu tort gelee pregatit dupa instructiunile de pe plic)

Se lasa in frigider peste noapte.

DSC_0596

 

Comments

comments