Un cheesecake cu ciocolata si multe multe buline 🙂
Ingrediente:
900g branza cremoasa
200g zahar
100g smantana fermentata
4 oua
1 baton de vanilie
1 lingurita extract de vanilie natural
80g ciocolata neagra
Pt crusta:
200g biscuiti oreo
80g unt topit
Preparare: Am adaugat biscuitii in tocatorsi i-am maruntit, pe urma am turnat untul topit si am mixat pentru cateva secunde. Am tapetat o forma cu inel de 24cm cu hartie de copt, am adaugat biscuitii zdrobiti si i-am tasat bine cu ajutorul unui pahar. Blatul se muta in frigider.
Preincalziti cuptorul la 150C cu o tava umpluta cu apa asezata pe raftul de jos. Tava cu apa va ramane in cuptor si in timpul coacerii.
Daca folositi o branza cremoasa si fina e suficient sa pregatiti umplutura cu ajutorul unui mixer sau robot cu telul atasat. Eu am cumparat din lidl branza de vaci care nu e chiar asa de cremoasa, asadar am apelat la tocator sa o transform in pasta. Nu va recomand branza de vaci la galetusa de 1 kg din lidl deoarece este mult prea moale si nu veti reusi sa formati bulinele. Daca renuntati la buline, nu ar trebui sa aveti probleme.
Sa revenim la modul de preparare. Am adaugat branza de vaci in tocator si am mixat-o pentru 1-2 minute. Am adaugat zaharul, extractul de vanilie, bobitele din pastaia de vanilie si am continuat sa mixez pentru 2-3 minute dupa care am adaugat smantana. La final am adaugat si ouale una cate una, mixand bine dupa fiecare sa se incorporeze complet. Am mixat pana m-am ales cu o crema foarte fina, fara cocoloase. Nu uitati sa mai amestecati cu lingura din cand in cand sa desprindeti branza lipita de peretele vasului. Retineti 200g din umplutura si turnati restul peste blatul de biscuiti.
Am topit ciocolata pe baie de aburi si am lasat-o sa se racoreasca 1-2 minute. Am adaugat 2-3 linguri din umplutura peste ciocolata si am amestecat bine. Pe urma incet am tot adaugat din umplutura peste ciocolata si am amestecat pana m-am ales cu o crema de ciocolata fina.
Am turnat umplutura intr-un pos cu un dui rotund montat. Cea mai usoara metoda este sa asezati posul intr-un pahar inalt pe urma sa turnati umplutura.
Am introdus varful duiului in umplutura si am apasat usor pe urma am scos duiul si am format cateva buline si pe suprafata umpluturii.
Se introduce prajitura in cuptor si se coace pt 50-60 de minute* , dupa care se lasa sa se raceasca cu usa cuptorului intredeschisa. Se tine obligatoriu in frigider cateva ore sau peste noapte. Se serveste rece.
*Dupa coacere daca mistati tava, mijlocul prajiturii trebuie sa fie putin gelatinoasa. Daca nu clinteste, inseamna ca ati copt prea mult prajitura. Daca mijlocul e in stare lichida, mai coaceti pentru 5-10 minute.
Pofta buna 🙂