Cheesecake cu ricotta si vanilie.


Print Friendly, PDF & Email

 

DSC_0697 DSC_0701

Inca o reteta senzationala marca Lorraine Pascale. De cateva saptamani am cumparat o cutie de ricotta si am uitat de ea prin frigider. Si cum rasfoiam saptamana trecuta cartea lui Lorraine, am dat de acest chesecake. Norocul meu a fost sa am toate ingredientele necesare pt a-l putea pregati. Si ce noroc pe capul meu. A iesit un cheesecake foarte aromat, cremos si vanilat 🙂

Ingrediente:

50g unt 82%

200g biscuiti digestivi (am folosit cu scortisoara)

450g crema de branza (am folosit goldessa din lidl)

250g ricotta

150ml smantana pentru frisca

3 oua medii

125g zahar tos

2 si 1/2 linguri amidon de porumb

1 pastaie de vanilie

 

Preparare: Preincalziti cuptorul la 150C pe ventilatie. Tapetati baza unei tavi cu inel de 23cm cu hartie de copt. Adaugati biscuitii intr-un blender si mixati pana se sfarama de tot. Adaugati untul topit si continuati sa mixati pt cateva secunde. Rezulta o baza de biscuiti destul de sfaramicioasa care se adauga in tava si se taseaza bine cu ajutorul unui pahar. Mutati tava in frigider pana pregatiti umplutura.

DSC_6995  DSC_6996

Asezati in bolul mixerului crema de branza, ricotta, smantana pentru frisca, ouale, zaharul, amidonul, bobitele din pastaia de vanilie si mixati pe viteza medie pentru 2-3 minute. Turnati amestecul in tava peste biscuiti si coaceti pentru 45 de minute. Daca miscati tava, mijlocul trebuie sa fie gelatinos inca. Lasati in cuptorul intredeschis sa se raceasca pentru 1 ora (asta ajuta sa nu crape suprafata). Fie serviti asa caldut fie mutati in frigider peste noapte si serviti a doua zi. Eu oricand prefer un cheesecak rece. 🙂

DSC_0674 DSC_0675 DSC_0676

Pofta buna 🙂

DSC_0700

 

Reteta Lorraine Pascale- How to be a better cook.

Comments

comments