Ingrediente:
150g biscuiti.
75g unt topit.
1 cutie Philadelphia cu Milka.
200ml smantana pentru frisca+1 lingura zahar pudra.
½ plic(5g) gelatina granule.
Visine pentru decor.
In robot cu lamele atasate se omogenizeaza biscuitii cu untul topit.Compozitia se taseaza pe fundul unei forme cu inel (17cm diametru),si se lasa in frigider pana pregatim crema.
Se bate smantana dulce spuma cu zaharul,se adauga crema de branza si se omogenizeaza.La final se incorporeaza si gelatina*
Crema se toarna peste blatul de biscuiti,si se lasa in frigider peste noapte.Optional se poate decora cu fructe la alegere.
Rezulta 4 portii.
* Cum pregatim gelatina:
Gelatina se lasa la hidratat in apa rece(70-100ml apa pentru 1 plic/10g),pt 10 minute.Dupa ce se umfla,se topeste pe baie de abur pana devine translucida si lichida.Se lasa 5 minute pe blat sa se racoreasca,pe urma se adauga 2-3 linguri de crema(crema in care urmeaza sa adaugam gelatina) si omogenizam.Abia apoi incorporam in restul cremei,care trebuie sa fie la temperatura camerei.