Cheesecake fara coacere cu dovleac


Print Friendly, PDF & Email

8

 

Un cheesecake racoritor, numai bun si pentru pitici.

 

Ingrediente:

400 g dovleac copt (cantarit dupa coacere)

300g branza cremoasa de vaci (pilos)

10 g gelatina granule

1 plic condimente pt vin fiert, rasnit (nu se foloseste tot plicul)

Ulei de masline

Optional 2-3 linguri de miere, daca doriti compozitia mai dulce.

100g biscuit cu unt

70g unt topit

 

Se curata dovleacul de coaja si se taie cuburi. Se aranjeaza in tava, se stropesc cu ulei de masline, se presara mixul de condimente pt vin fiert, se amesteca bine si se coc la 200 grade pt 25 minute sau pana se rumenesc putin.

1

Se pun in blender biscuitii si se sfarama. Pe urma se adauga untul topit si se mixeaza pana la omogenizare completa.

Se taseaza biscuitii intr-o forma cu perete detasabil (de 17cm).

5

Pe urma se aseaza in frigider pana pregatim crema.

Dovleacul copt se transforma in piure.

2

Se mixeaza putin branza de vaci, pe urma se adauga piureul de dovleac, mierea si *gelatina.

3  4

Crema se toarna peste blatul de biscuiti si se tine in frigider peste noapte.

6

7

 

*Gelatina se lasa la hidratat in apa rece pentru 10 minute, pe urma se topeste pe baie de abur. Se ia de de foc, se lasa 5 minute pe blat sa se racoreasca. Se adauga in gelatina 2 linguri din crema, se amesteca bine, pe urma se toarna peste restul cremei si se omogenizeaza.

 

Sursa.

Comments

comments