Cheesecake japonez cu vanilie.


Print Friendly, PDF & Email

 

DSC_7846

DSC_7844

In ultima perioada tot circula pe internet o reteta de cheesecake foarte foarte pufoasa si aparent delicioasa. De ceva timp ma tot pregatesc sa o pregatesc si ieri in sfarsit a sosit momentul. Verdictul: nota 10 🙂  Gustul ma duce cu gandul la prajitura desteapta, difera doar consistenta. Fata de reteta originala eu am pregatit doar jumatate din cantitate pt un cheesecake mic.

 

Ingrediente 6 portii/17 cm:

50g unt

50g crema de branza (am folosit mascarpone)

70ml lapte

4 galbenusuri

30g faina

30g amidon

7 albusuri

70 g zahar vanilat

1lgt extract de vanilie

Zahar pudra si cacao pt presarat

DSC_7815

Preparare: Preincalziti cuptorul la 160C, pe ventilatie. Decupati un cerc de 17 cm diametru + o fasie de 10cm inaltime si tapetati oala. Deoarece toate tavile mele rotunde sunt cu inel, am folosit o oala de inox fara parti din plastic.

Intr-o tigaie mica adaugati laptele, untul si branza. Puneti pe foc mic si amestecati constant pana se omogenizeaza intreg continutul. Lasati sa se racoreasca.

Intr-un bol mare adaugati galbenusurile si amestecati cu un tel pana devine ca o pasta fina. Adaugati in fir subtire amestecul de lapte si amestecati constant. Adaugati faina cernuta impreuna cu amidonul si amestecati energic pana rezulta o crema matasoasa fara cocoloase.

DSC_7820  DSC_7821

Albusurile se bat spuma tare impreuna cu zaharul vanilat, un praf de sare si extractul de vanilie care se adauga aproape de final dupa care se incorporeaza treptat in amestecul de galbenusuri. Amestecati incet cu o spatula sau lingura de lemn.

DSC_7822

Turnati compozitia in oala tapetata cu hartie de copt si loviti oala de cateva ori de masa ca sa eliminati bulele mari de aer.

DSC_7823

Intr-o tava mai mare decat oala cu cheesecake asezati 2-3 servetele de bucatarie dupa care asezati oala. Turnati apa fierbinte (aprox pana la jumatate) in tava cea mare cu grija sa nu ajunga si in compozitie.

Se introduce in cuptor si se coace timp de 25 de minute dupa care se scade temperatura la 135C fara sa deschideti cuptorul si se continua coacerea pt 40 de minute (verificati in ultimele minute sa nu riscati sa se arda). Partea de sus trebuie sa fie frumos rumenita si daca apasati usor trebuie sa isi revina la forma initiala.

DSC_7825

Cu foarte mare grija se nu va ardeti rasturnati cheesecake-ul si eliminati hartia de copt. Lasati sa se raceasca complet pe un gratar dupa care pudrati cu zahar pudra si serviti. Puteti opta sa serviti prajitura cu dulceata sau gem de orice fel.

DSC_7828

Pofta buna 🙂

DSC_7840

Comments

comments