Niste chiftele mai deosebite. Se pot consuma calde sau reci, cu sos de usturoi. Numai bune de pregatit cu piure ramas in frigider, pe care nu il mai mananca nimeni.
Ingrediente:
1/3 cana de orez. Fiert si clatit cu apa rece
1 conserva de ton bucati, fara ulei.
masline tocate
patrunjel verde
piper, sare de mare
1 lingura ulei de porumb
7-8 linguri piure de cartofi cu ierburi
Toate ingredientele se amesteca cu o lingura de lemn sau cu robotul.
Se formeaza chiftele din 1 lingura aluat. Optional se tavalesc prin seminte, se pulverizeaza cu ulei si se coc la 200 grade pt 20 de minute.
Sos de usturoi : Se face o maioneza din 1 galbenus, 1 lingurita mustar dijon, 200ml ulei. Cand este gata, se adauga 200g iaurt grecesc, 2-3 catei de usturoi pisat, 1 lingura ketchup, 2 linguri patrunjel verde proaspat tocat si se omogenizeaza.
Aici la 21 de luni.