Ingrediente:
3-4 zucchini mici
250g galbiori
2-3 linguri ulei de masline
3 catei de usturoi
100g branza cremoasa de vaci
5 linguri parmezan ras
4-5 linguri pesmet
1 ou
Sare, piper
Pesmet amestecat cu susan
Preparare: Zucchini se spala si se dau pe razatoarea mare.
Galbirorii se taie cuburi mici. Ambele ingrediente se adauga in tigaie si se lasa pe foc amestecand mereu, pana se evapora apa.
Se lasa sa se raceasca complet. Peste legumele racite se adauga oul, uleiul de masline, parmezanul, branza, usturoiul pisat, pesmetul, sare si piper.
Daca compozitia este prea moale, se mai adauga pesmet.
Cu palmele usor umede formam chiftelele si le tavalim prin amestecul de pesmet cu susan.
Se aseaza chiftelele in tava, se pulverizeaza cu ulei si se coc la 220 grade pentru 20 minute sau pana se rumenesc usor.
Se servesc reci sau calde.