Chiftele/waffles cu cartofi.


Print Friendly, PDF & Email

 

DSC_7433

Un mic dejun rapid si delicios.

 

Ingrediente:

5 cartofi mici (aprox 600g)

2 oua

1 lg ulei de masline

Carnati afumati taiati cubulete mici (sau cubulete de sunca, bacon, friptura ramasa)

Sare, piper, boia, ierburi de provence

Patrunjel verde

Optional branza pt presarat

DSC_7421

Preparare: Cartofii se rad pe razatoarea mica si se lasa in apa rece pt 5-10 minute sa iasa tot amidonul din ei. Ouale se bat cu furculita si se amesteca cu restul ingredientelor in afara de branza.

Cartofii rasi se scurg de apa si se storc foarte bine in pumn. Se aseaza pe mai multe servetele de hartie si se sterg dupa care se adauga in amestecul de oua si se amesteca.

DSC_7423

Aparatul de waffles se incinge bine, se unge cu ulei si se pune cate cate 1 lingura de compozitie dupa care se inchide si se lasa la prajit pana se rumenesc (in jur de 5 minute a durat la mine). Cat sunt fierbinti se rade branza deasupra si se servesc imediat. Eu am servit chiftelele cu rosii deschidratate in ulei si capere pentru micul dejun.

Trebuie sa recunosc ca m-am chinuit sa scot „chiftelele” intregi din forma de waffles, in schimb cu placile grill nu am intampinat absolut nici o problema. Se pot praji si intr-o tigaie antiaderenta unsa cu putin ulei.

DSC_7426  DSC_7427

Rulada care apare in poza este pregatita din oul care a ramas in bol dupa ce am terminat de pregatit toate chiftelele.

 

 

Comments

comments