Orezul abandonat in frigider se poate transforma oricand in niste chiftelute delicioase. Cred ca e reteta cu nr.3 de pe pagina in care reciclez orezul ramas de la alta masa. Reteta nr.1 si Reteta nr.2 (accesati linkurile pt reteta). Reteta se poate personaliza in functie de ce aveti prin frigider, de ex mai puteti adauga cubulete de ardei rosu, masline, morcovi, mazare fiarta….
Ingrediente 8 chiftele:
1 si 1/2 cana orez fiert gata pregatit (orezul folosit de mine era cu unt, sare, ierburi de provence si curry)
2 oua batute cu furculita
Patrunjel verde
1/2 cana branza rasa (am folosit cheddar)
Boia, sare, ierburi de provence
Optional cubulete mici de carnati, sunca, friptura ramasa
Preparare: Amestecati toate ingredientele pana se formeaza un aluat lipicios. In functie de cat orez si alte ingrediente folositi e posibil sa aveti nevoie de 1-2 sau 3 oua. Incepeti cu 1 ou batut pe care il adaugati peste restul ingredientelor si daca nu e suficient incat sa lege compozitia mai adaugat unul.
Cu mainile umezite formati chiftelute maricele pe care le asezati in aparatul de sandwich cu placutele grill montate dupa care se inchide si se prajesc chiftelele pana se rumenesc. Daca nu aveti aparat se pot praji si intr-o tigaie antiaderenta unsa cu putin ulei dar atunci aplatizati putin chiftelele. Sau in cuptorul preincalzit la 200-220C pentru 20 de minute sau pana se rumenesc. Serviti calde sau reci cu un sos la alegere.
Pofta buna 🙂