Chili con carne.


Print Friendly, PDF & Email

 

Ingrediente 4 portii:

500g carne tocata de vita (sau puteti folosi amestec vita+porc)

3 cepe albe mici, tocate

1 capatana de usturoi, pisat

1 cana de porumb (congelat)

1 cana de mazare (congelata)

1 cana de fasole (conserva)

1 borcan de 800ml de  rosii conservate (sau conserva de rosii din comert)

200g pasta de ardei (sau 2-3 ardei kapia)

1 morcov ras

1 bucata medie de telina, rasa

10 cuisoare

Boia

Piper

Ardei iute

Optional un patratel de ciocolata amara (am folosit de 72%)

 

 

Preparare: Mentionez chiar la inceput ca si cea mica a servit din preparat, asadar pt ea am scos o portie inainte sa adaug sare, fasolea, ciocolata si ardeiul iute (toate astea se adauga oricum la final). Fasole am ales sa nu ii dau si ei doarece era din conserva si continea destul de multa sare. Daca aveam fasole fiarta de mine i-as fi dat.

Ceapa, usturoiul, morcovul, telina se soteaza in apa (sau ulei daca doriti) pana cand se inmoaie legumele dupa care se adauga carnea tocata si se amesteca bine sa se desfaca cocoloasele de carne. Se lasa pe foc si se gateste in jur de 10 minute sau pana se evapora tot lichidul din oala. Amestecati uneori sa nu se arda.

Adaugati mazarea, porumbul, borcanul de rosii cu tot cu lichid, pasta de ardei, cuisoarele, piperul si boiaua. Amestecati, puneti capacul si gatiti 30 de minute pe foc mic. Ridicati uneori capacul si verificati sa nu scada prea tare lichidul si sa nu se arda. Daca lichidul scade prea repede si incepe sa se arda adaugati putina apa. In acest moment am scos o portie pt cea mica si in restul am adaugat fasole, sare, ardei iute, ciocolata amara si am amestecat.

 

 

Serviti cu orez sau lipii/tortillas + un guacamole delicios (aici reteta).

Pofta buna 🙂

 

 

 

 

 

Reteta adaptata Adi Hadean.

Comments

comments