Ingrediente, 15 buc.
57g unt
125ml apa
62ml ulei
30g cacao
150g zahar
140g faina cernuta
60ml iaurt 10% sau smantana
1 ou
1 lingurita bicarbonat stins cu 1 lingurita otet(se stinge inainte de a fi adaugat in compozitie)
1 para taiata cuburi
Fulgi de migdale
Mod de preparare: Untul, apa, uleiul si pudra de cacao se pun pe foc mic intr-o cratita pana se topeste untul. Se lasa sa se raceasca putin.
Intr-un bol se amesteca zaharul si faina cernuta, pe urma se adauga compozitia din cratita si se omogenizeaza bine cu un tel.
Se adauga oul si se amesteca bine, pe urma se incorporeaza iaurtul iar la final bicarbonatul stins.
Se umplu formele pe 3/4 cu aluat, se adauga bucatile de para, fulgi de migdale si se coc in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 20 de minute
Pofta buna.