Trebuie sa recunoastem ca ciocolata alba e foarte afurisita daca dorim sa o topim. Se intareste repede si astfel e tot mai greu sa invelim cake pops-urile de exemplu.
Vazusem la Paprika Tv o metoda interesanta de a topi ciocolata alba si am pus-o in practica. Succes!
Suna asa :
Ca orice ciocolata, se topeste pe baie de abur. Cum? Punem o craticioara mica cu aprox 2 degete de apa in ea, pe foc mic. Peste cratita asezam un alt bol putin mai mare, din sticla sau inox. Eu am un vas special pentru asa ceva.
Bolul nu trebuie sa intre in contact cu apa. Adaugam ciocolata alba rupta bucati si cand observam ca incepe sa se topeasca, amestecam mereu. Cand s-a topit aprox. jumatate din cantitatea de ciocolata, luam bolul de pe cratita si incepem sa amestecam energic. Restul ciocolatei se va topi si se transforma totul intr-un “lichid” foarte moale.
Numai bun pentru a inveli cake pops, sau sa glazuram diferite deserturi.
- Daca dorim de exemplu sa incorporam mascarpone in ciocolata alba, pentru a avea o crema delicioasa facem asa :
Dupa ce s-a racorit ciocolata alba, adaugam 1 lingura de mascarpone care neaparat trebuie sa fie la temperatura camerei (nu rece) si amestecam. Acum e posibil sa se taie (da, am patit-o si eu) dar nici o problema, se repara usor.
Punem crema taiata pe baie de abur, si amestecam mereu. Veti avea impresia ca mai rau ati facut, se va strange un fel de lichid galben in vas……sunteti pe calea cea buna. Continuati sa amestecati cu lingurita in bol si incet incet crema isi va reveni. Va deveni tot mai cremoasa.
Dupa ce lasam iarasi crema sa se racoreasca, o putem adauga peste resul de mascarpone, si mixa folosind robotul sau un mixer.
Metoda valabila cu orice ciocolata sau crema de branza.