Ingrediente:
600-700g carne de miel (eu am folosit bucati de gat, coloana, coaste)
1 creier de miel spalat in apa cu putin otet si curatat de membrana
3 morcovi
1 buc patrunjel
1 buc telina
1 buc ceapa alba
4-5 cartofi
Foi de dafin
Piper
Tarhon in otet
300g smantana grasa
Preparare: Am asezat bucatile de carne intr-o oala incapatoare, am turnat 3-3.5L de apa rece si am lasat la fiert in jur de 1 ora pe foc mic si capacul pus pe 3/4. Curatati constant de spuma formata deasupra. Dupa 1 ora de fiert am adaugat foile de dafin, morcovii, patrunjelul, telina taiate cubulete si ceapa intreaga si am mai lasat la fiert timp de 1 ora. Ultima data am adaugat cartofii curatati si taiati cubulete si creierul taiat bucati. Am mai lasat la fiert in jur de 20 de minute pana s-au inmuiat cartofii. Cand ciorba a fost gata am stins focul, am adaugat smantana, tarhonul in otet si am potrivit de piper. Sare nu am adaugat in oala cu ciorba ca sa poata manca si fetita asadar ne-am pus fiecare in farfurie.
Pofta buna 🙂