Daca va place ciorba de burta, sigur o sa va placa si ciorba radauteana.
Mod de preparare:
Am pus la fiert in 3L de apa rece, la foc mic, o caserola de spinari si spate de pui + osul si pielea ramasa de la un piept, morcovi 4 buc, patrunjel 3 buc, pastarnac 3 buc, cartofi 2 buc, 1 ceapa mare, sare de mare, piper boabe.
Am lasat la fiert pe foc mic, pana a ramas 1L de supa (aprox 1,5 ore). Pe urma l-am trecurat si pus supa inapoi pe foc, pe cea mai mica treapta.
Am amestecat 200g smantana cu 1-2 linguri amidon, am adaugat putina supa fierbinte si am omogenizat bine pana nu mai erau cocoloase. Am luat ciorba de pe foc, am adaugat in fir subtire amestecul de amidon si smantana, amestecand mereu. Am pus inapoi pe foc.
Am pisat 2 capatani de usturoi si le-am frecat cu putina sare de mare. Pe urma am adaugat in ciorba impreuna cu toata carnea de pe oase. Se adauga 1-2 linguri de otet (in functie de cat de acra va place) si se mai lasa la fiert 2-3 minute.
Ciorbita este gata.
Crutoane : Am uns feliile de paine cu ulei de masline extravirgin, am presarat sare de mare, boia,piper proaspat rasnit. Am taiat cubulete, aranjat in tava cu partea unsa in sus si copt la 250 grade pt aprox 7-8 minute.
Unde dispar legumele. 17 luni.