Simplu si bun 🙂
Ingrediente:
300g ciuperci (am folosit galbiori congelati)
1 ceapa tocata
200ml smantana pentru gatit (laDorna32%)
Sare de mare
Piper alb
Patrunjel verde
Pentru mamaliga:
400ml lapte
5 linguri malai
Sare de mare
Piper alb
Unt
Se caleste ceapa in putin ulei pana se inmoaie.
Se adauga ciupercile (eu le-am lasat asa congelate),
1 cana de apa si se lasa la fiert sub capac pana se evapora toata apa (aprox 10 minute).
Se adauga smantana pentru gatit, sare, piper, patrunjel verde si se lasa pe foc mic amestecand mereu pana se ingroasa.
Mamaliga: Se pune laptele la fiert impreuna cu sarea si piperul alb. Inainte sa dea in clocot se adauga malaiul in ploaie si se amesteca cu un tel.
Se lasa pe foc mic pentru 5-10 minute amestecand constant. Dupa ce se ia de pe foc se adauga un cub de unt si se omogenizeaza.
Pofta buna 🙂