Clafoutis cu cirese.


Print Friendly, PDF & Email

 

DSC_3842

 

Clafoutis este un desert de origine frantuzeasca (din regiunea Limousin), care se aseamana cu budinca. Deobicei se folosesc cirese cu samburi, dar eu va prezint varianta fara samburi.

 

Ingrediente aluat:

65 gr faina

1/4 lingurita sare

2 oua mari

25 gr zahar brut

180 ml lapte

15 g unt topit

1 lingura extract de vanilie

 

Aprox 400g cirese fara samburi

15gr unt topit

1 lingura zahar brut

 

Asezam o tava/forma de 23cm diametru in cuptor si il preincalzim la 220grade C.

Toate ingredientele pentru aluat se pun in bolul robotului si se mixeaza pana avem un aluat lichid, fara cocoloase.

DSC_3828  DSC_3830  DSC_3831

Daca observati ca are cocoloase, treceti totul printr-o sita fina. Punem deoparte si ne ocupam de cirese.

DSC_3825

Topim 15g unt intr-o tigaie, adaugam ciresele si le gatim pentru 2-3 minute, pana se inmoaie putin ciresele si sunt toate acoperite de unt.

DSC_3832

Adaugam 1 lingura zahar brut si continuam sa gatim pana se topeste zaharul (1-2 minute).

DSC_3833  DSC_3835

Scoatem cu grija tava fierbinte din cuptor si adaugam ciresele din tigaie. Turnam aluatul si coacem totul pentru 15 minute sau pana e frumos rumenit. Lasam sa se racoreasca putin si servim pudrat cu zahar pudra si inghetata de banane.

DSC_3836  DSC_3837  DSC_3840

 

DSC_3850

 

Sursa.

Comments

comments