Clafoutis este un desert de origine frantuzeasca (din regiunea Limousin), care se aseamana cu budinca. Deobicei se folosesc cirese cu samburi, dar eu va prezint varianta fara samburi.
Ingrediente aluat:
65 gr faina
1/4 lingurita sare
2 oua mari
25 gr zahar brut
180 ml lapte
15 g unt topit
1 lingura extract de vanilie
Aprox 400g cirese fara samburi
15gr unt topit
1 lingura zahar brut
Asezam o tava/forma de 23cm diametru in cuptor si il preincalzim la 220grade C.
Toate ingredientele pentru aluat se pun in bolul robotului si se mixeaza pana avem un aluat lichid, fara cocoloase.
Daca observati ca are cocoloase, treceti totul printr-o sita fina. Punem deoparte si ne ocupam de cirese.
Topim 15g unt intr-o tigaie, adaugam ciresele si le gatim pentru 2-3 minute, pana se inmoaie putin ciresele si sunt toate acoperite de unt.
Adaugam 1 lingura zahar brut si continuam sa gatim pana se topeste zaharul (1-2 minute).
Scoatem cu grija tava fierbinte din cuptor si adaugam ciresele din tigaie. Turnam aluatul si coacem totul pentru 15 minute sau pana e frumos rumenit. Lasam sa se racoreasca putin si servim pudrat cu zahar pudra si inghetata de banane.