O reteta delicioasa si racoroasa marca Jamie Oliver. Gustul si consistenta te duc cu gandul la prajitura desteapta cu care se aseamana foarte mult.
Ingrediente:
600-700g visine si cirese fara samburi
1 lingura unt moale pentru uns tava
1-2 linguri zahar tos pentru presarat tava
Pt aluat:
120g faina
1 lgt praf de copt
6 oua mari
120g zahar
600ml lapte
1 lgt extract de vanilie
1 praf de sare
Preparare: Preincalziti cuptorul la 180C. Adaugati toate ingredientele pentru aluat intr-un blender si mixati pana rezulta o compozitie fina si omogena. Daca nu aveti un blender puteti folosi si mixerul de mana. Tapetati tava cu unt si zaharul tos dupa care aranjati fructele si puneti in cuptorul fierbinte pentru 5 minute sa se inmoaie putin fructele. Scoateti tava, adaugati compozitia lichida si coaceti pentru 35-40 de minute sau pana deasupra se formeaza o crusta aurie. Lasati sa se raceasca complet in tava pe urma presarati zahar pudra deasupra.
Serviti la temperatura camerei sau lasati in frigider peste noapte.