Ingrediente 3-4 portii:
1kg coaste\scărița de porc
Sare de mare, piper, boia afumata
Pt sosul BBQ:
2 cepe albe tocate marunt
Ulei de masline
1 lg cu varf boia afumata
1/2 lgt chimen macinat
200ml pasta de rosii
2 linguri sos thai picant (sau 1 lg pasta de ardei picant, sau chilli tocat)
1 lg zahar brut
1 lg otet din cidru de mere (neavand asa ceva am folosit otet de orez)
Sare
Preparare: Coastele se curata de acea membrana albicioasa in caz ca are. Folosind un cutit de filetat introduceti varful lamei sub mebrana chiar la capatul coastelor, si trageti de ea. In caz ca va aluneca folositi un servetel de bucatarie. Coastele se condimenteaza pe ambele parti cu sare de mare, piper, boia afumata si se aseaza intr-o tava suficient de mare incat sa incapa coastele fara sa fie suprapuse. Se acopera cu folie de aluminiu sau inca o tava (eu am un set de 2 tavi care se suprapun) si se pune la copt timp de 3 ore la 150C. In timp ce se coc coastele pregatiti sosul bbq.
Sosul: Ceapa se soteaza in putin ulei de masline pana devine translucida dupa care se adauga boiaua afumata chimenul si se amesteca bine. Se adauga restul ingredientelor pt sos, se omogenizeaza si se mai lasa pe foc in jur de 2-3 minute amestecand mereu sa nu se arda.
Dupa ce au trecut cele 3 ore scoateti tava din cuptor, eliminati folia si ungeti coastele pe ambele parti cu sosul bbq (folositi intreaga cantitatea de sos).
Porniti functia grill la maxim si rumeniti coastele unse cu sos timp de 5 minute. Serviti imediat.
Pofta buna 🙂