Va prezint cele mai bune si simple fursecuri cu ciocolata si unt de arahide. Rezulta niste fursecuri crocante la exterior si gumate in interior.
Ingrediente 30 buc:
190g faina
40g pudra de roscove sau pudra de cacao
1/2 lingurita bicarbonat
1/4 lingurita sare
115g unt la temperatura camerei
100g zahar brut
100g zahar tos
60g unt de arahide
1 ou mare
1 lingurita extract de vanilie
30ml lapte
100g biscuiti tocati (am folosit biscuiti digestivi cu scortisoara)
Pentru glazura: 2 linguri unt de arahide
Intr-un bol amestecati faina, pudra de roscove/pudra de cacao, bicarbonatul, sarea si puneti deoparte. Puneti untul in bolul robotului si mixati la viteza mare pentru 2-3 minute. Opriti robotul, adaugati zaharul tos, zaharul brut, untul de arahide si mixati in continuare pe viteza medie pana se incorporeaza toate ingredientele (in jur de 5 minute). Adaugati oul, extractul de vanilie si mixati pana se incorporeaza oul si rezulta un aluat cremos.
Opriti robotul, adaugati amestecul de faina si mixati pe viteza mica pana rezulta un aluat gros. Adaugati si laptele. La final aruncati in bol biscuitii tocati si mixati cateva secunde pana se distribuie uniform biscuitii. Aluatul va fi gros si lipicios.
Acoperiti cu folie si lasati in frigider minim 1 ora sau peste noapte cum am facut si eu.
Scoateti aluatul intarit din frigider si formati bile din 1 lingura de aluat. Aranjati bilele de aluat in tava tapetata cu hartie de copt (sau fara, depinde de tava) lasand loc intre ele si coaceti in cuptorul preincalzit la 175C pentru 12 minute.
Scoateti tava din cuptor si cu o furculita aplatizati usor fursecurile calde.
Lasati sa se raceasca complet in tava, pe urma mutati pe un gratar si glazurati cu unt de arahide topit in cuptorul cu microunde.
Degustatorul si paznicii 🙂
Pofta buna 🙂