Unul din fructele mele preferate. Imi place textura si aroma ei. Cand e vorba de crema va recomand nuca de cocos proaspata. Cea deshidratata nu mai are cine stie ce aroma. Ca sa alegeti o nuca de cocos buna trebuie doar sa o scuturati si sa auziti apa din interior. Daca suna a gol nu mai este buna si va recomand sa alegeti alta.
Si acum sa spargem nuca. In primul rand scoateti pretioasa apa de cocos din interiorul fructului. Cu o surubelnita faceti o gaura in nuca. Doar unul din cele 3 orificii este moale si se poate perfora usor. Asezati o strecuratoare peste un pahar si goliti nuca de apa. Rezulta undeva la 100 ml apa de cocos. Puneti un tocator de lemn solid pe jos si loviti nuca puternic cu dosul unui satar de bucatarie. Atentie, Nu loviti cu lama! Nu va opriti pana nu se sparge nuca. Fie se va sparge in 2 fie veti reusi sa scoateti fructul intreg. Scoateti miezul alb, clatiti cu apa (este nevoie sa faceti asta doar daca ati scos nuca bucati) si curatati de pielita maro cu ajutorul unui dispozitiv de curatat coaja legumelor/fructelor.
Ingrediente pt crema:
150g miez de nuca de cocos proaspat ( 1 nuca )
200ml lapte
100g zahar
100ml apa de cocos ( completati cu apa daca nu va ajunge)
200ml smantana pentru frisca
30g unt
40g amidon
Preparare: Pulpa se taie cubulete si se adauga in blender (sau in vasul unui blender vertical) impreuna cu laptele, zaharul si se transforma in piure. Se lasa o ora in bucatarie sa se imbine aromele. Compozitia se rastoarna intr-o cratita impreuna cu smantana, apa de cocos, amidonul si se amesteca bine cu telul. Se pune pe foc mic si se fierbe pana cand compozitia se ingroasa. Amestecati constant in jur de 5-10 minute. Luati cratita de pe foc, incorporati untul si lasati sa se raceasca complet. Crema este gata 🙂