Crema de vanilie


Print Friendly, PDF & Email

2.2

 

Crema de vanilie(400g):
3 galbenusuri
300ml lapte
50g zahar tos
20g faina
20g amidon
1/2 pastaie de vanilie

 

Se pune laptele pe foc cu bobitele din pastaie pana se infierbanta compozitia.

DSC_3509

Cu un tel se amesteca galbenusurile cu zaharul,

DSC_3507  DSC_3508

pe urma se incorporeaza faina cu amidonul cernute impreuna.

DSC_3510  DSC_3511

Se toarna in fir subtire laptele cald in compozitia de galbenusuri, amestecand mereu cu telul (daca observati cocoloase, strecurati crema apoi transferati pe foc).

DSC_3512

Se transfera totul inapoi in oala in care a fiert laptele si se fierbe pe foc mic amestecand mereu, pana se ingroasa crema. Dureaza 5 minute.

DSC_3513
Se ia de pe foc, se lipeste folie direct pe crema (sa nu se formeze crusta) si se lasa la racit.

DSC_3514  DSC_3516

Dupa racire se mixeaza cu robotul pe viteza mare sa redevina cremoasa.

Sursa:joyofbaking

Comments

comments