Creveti cu Soba noodles (taitei de hrisca).


Print Friendly, PDF & Email

 

Ingrediente 2 portii generoase (noi am fost 2 adulti si 2 copii):

300g taitei Soba (daca u aveti se pot folosi taitei de orez sau spaghete)

150g unt 82%

1 lg ulei de masline

100ml apa (ar trebui vin alb dar na, au mancat si copiii 😛 )

2 capatani de usturoi zdrobite (sau cat considerati ca este suficient)

Cateva frunze de salvie

30-50ml zeama de lamaie proaspat stoarsa

250g creveti (eu folosesc king prawns cruzi si curatati)

Piper alb

Patrunjel verde

Fulgi de chilli optional (eu nu folosesc ca nu imi place picant)

  Preparare: Se pune apa la fiert pt taitei.

Intr-un wok sau o tigaie adanca pusa pe foc mediu se topeste untul impreuna cu uleiul de masline dupa care se adauga usturoiul zdrobit, piperul alb, apa si se soteaza aprox 5 minute amestecand des sa nu se arda usturoiul. Se adauga crevetii, frunzele de salvie, zeama de lamaie si se amesteca bine. Crevetii se gatesc in jur de 6-7 minute pana isi schimba culoarea intr-un portocaliu frumos. In ultimele minute se adauga si patrunjelul verde in sos. Testati un crevete, trebuie sa fie crocant cumva dar totusi fraged, complet alb pe interior. Crevetii gatiti prea mult timp devin gumosi, tari. Gustati sosul si la nevoie mai adaugati piper, zeama de lamaie sau alte mirodenii.

   

Pana terminati de gatit sosul apa pt taitei ar trebui sa dea in clocot. Taiteii Soba au nevoie de doar 3 minute ca sa fie gata.

 

Asadar dupa ce au fiert ii scoateti din apa si ii adaugati direct in oala peste sos. Nu trebuie sa va straduiti sa ii stoarceti complet de apa. Este chiar indicat sa ajunga putina apa si in oala cu sosul. Amestecati cu grija si serviti imediat cat este inca totul cald.

 

Pofta buna 🙂

Micuta rozatoare ieri si pe la 9+ luni 😀

   

Comments

comments