Inca un crumble delicios, de data asta cu prune. Am folosit aceasi crusta ca si la crumble de piersici. Serviti cu inghetata de vanilie sau o lingura mare de smantana pentru frisca batuta spuma.
Ingrediente umplutura:
Prune bine coapte, taiate in patru (am folosit 800g, cantarite fara samburi)
2-3 linguri zahar brut
2 linguri amidon
1/2 lingurita sare
Ingrediente crusta:
70g fulgi de ovaz (puteti folosi si biscuiti)
70g faina
40g zahar
70g unt rece taiat cuburi
Preparare umplutura: Prunele, zaharul, amidonul, sarea se aseaza intr-un bol si se amesteca. Se aranjeaza umplutura intr-o forma de tarta sau tava si se pune deoparte pana pregatim crusta.
Preparare crusta: Faina si fulgii de ovaz se aseaza in robot cu lamele atasate si se mixeaza de cateva ori.
Se adauga untul, zaharul si se mixeaza pana se formeaza cocoloase mici.
Crusta se presara peste prune
si se coace crumble-ul in cuptorul preincalzit la 190 grade pentru 35-40 de minute sau pana capata o culoare aurie.
Pofta buna 🙂