Reteta pentru biscuiti e cat se poate de simpla si foarte usor de pregatit.
Ingrediente:
100g unt 82% la temperatura camerei
100g zahar pudra
1 ou
Un praf de sare
1 lingurita rasa de praf de copt
280g faina
Migdale
Toate ingredientele (fara migdale) se pun intr-un vas si se framanta (cu robotul sau manual) pana avem un aluat compact.
Se rastoarna aluatul pe masa de lucru si la nevoie se mai framanta cateva minute.
Se imparte in 18-20 de mingiute egale pe care le modelam in forma de degete.
In varful fiecarui deget asezam o migdala intreaga si apasam sa intre in aluat, pe urma trasam cateva dungi cu ajutorul unui cutit. Degetele se coc in cuptorul preincalzit la 180C pentru 20 de minute.
Se lasa sa se raceasca pe urma se scot din tava. Daca „unghiile” vor cadea, se lipesc inapoi cu putina dulceata. Optional se ung cu colorant rosu sau dulceata de capsuni.
Pofta buna 🙂