Am folosit:
Organele unui miel tinerel (inima, plamani, ficat, rinichi)
300g carne de miel
2 morcovi
1 capatana de usturoi
10 fire de ceapa verde
Patrunjel verde
Piper
2-3 oua crude
Optional oua fierte tari (eu am folosit oua de prepelita)
Preparare: Toate organele se spala bine, se curata de membrane/cheaguri de sange si se taie cubulete. Carnea si morcovii la fel se taie cubulete mai mici, 5 fire de ceapa verde se toaca, si usturoiul se piseaza.
Intr-o oala incapatoare si focul setat pe intensitate mica se soteaza ceapa verde, morcovii si usturoiul in 1 lingura ulei + o cescuta de apa.
Cand s-au inmuiat legumele se adauga organele, carnea de miel, se amesteca si se pune capacul. Se lasa sa se gateasca sub capac in jur de 40 de minute. Verificati si amestecati ocazional si completati cu o cescuta de apa la nevoie sa nu se arda. La final nu trebuie sa ramana apa deloc in oala. Inainte sa stingeti focul adaugati piper dupa gust. Lasati sa se raceasca complet dupa care intreaga compozitie se trece prin masina de tocat carne sau se toaca in robotul de bucatarie cu lamele in S. Gustati si completati cu piper la nevoie. Adaugati 2 oua crude, patrunjel verde, restul de 5 fire de ceapa verde tocate si omogenizati cu o furculita. La nevoie daca nu se leaga compozitia mai adaugati inca un ou. Eu am avut oua mici asadar am adaugat din start 3 oua. Compozitia este gata.
*In acest moment am scos cateva linguri din compozitie pt fetita si in restul am adaugat sare dupa gust.
Formele de muffins le-am umplut pe jumatate dupa care am adaugat cate o jumatate de ou fiert de prepelita si am completat cu 1 lingura de compozitie dupa care am nivelat.
Am asezat formele in cuptorul preincalzit la 180 de grade/ caldura sus-jos si le-am copt timp de 25-30 de minute. Am lasat sa se racoreasca putin dupa care am scos drobul din forme.
Daca nu doriti sa coaceti drobul in forme de muffins adaugati jumatate din compozitie intr-o tava de cozonac unsa cu ulei, asezati pe mijloc oua fierte tari si completati cu restul compozitiei. Se coace in jur de 40 de minute.
Serviti drobul a doua zi dupa ce a stat peste noapte in frigider.
Pofta buna 🙂