Vai cat sunt de buni. Aluatul este foarte gustos si seamana cu foietajul, doar ca se prepara foarte usor. Pentru umplutura puteti opta intre dulce sau sarat. De data asta eu am ales o umplutura sarata. Preferatele mele……cele cu brie si camembert.
Ingrediente aluat:
220g unt (82%) rece
300g faina
1 praf de sare
180g smantana sau iaurt gras
Umplutura: Branza Camembert, Brie, Ton, Rosii uscate.
Ou batut pentru uns, seminte de susan si mac.
Mod de preparare: In robotul de bucatarie cu lamele atasate adaugati faina, untul taiat cubulete, praful de sare si mixati pana aveti o compozitie nisipoasa.
Adaugati smantana si mixati cateva secunde pana aveti un aluat omogen.
Rasturnati aluatul pe masa de lucru, adunati totul intr-o bila (fara sa framantati prea mult la el), inveliti-l in folie alimentara si lasati in frigider timp de 2 ore.
Pudrati masa de lucru cu faina si intindeti o foaie de 3-4 mm. Decupati cercuri din aluat folosind un pahar sau un dispozitiv special si adaugati in mijloc umplutura.
Ungeti cu ou batut pe margini si sigilati aluatul (va puteti folosi si de o furculita).
La final se ung deasupra cu ou batut, se presara cu seminte de susan, mac, putina sare de mare si se aranjeaza in tava tapetata cu hartie de copt. Se coc in cuptorul preincalzit la 200 grade C. pentru 12-15 minute sau pana capata o culoare aurie.
Pofta buna 🙂