Fantezie cu capsuni.


Print Friendly, PDF & Email

 

 

 

Cum s-a nascut fantezia cu capsuni? Simplu 🙂

A venit mama la mine cu 3 kg de capsuni si am stiut ca nu va trece ziua fara ceva dulce. Era foarte cald afara asadar nu am vrut sa petrec mult timp in bucatarie. Ce se face repede? Pandispanul. O crema rapida? Mascarpone cu capsuni. Si uite asa am pregatit un desert nemaipomenit 🙂

 

Ingrediente:

Pandispan din 6 oua, dupa reteta de AICI.

500g mascarpone

300-400g capsuni

Extract de vanilie

Miere dupa gust

Ciocolata

Nuca de cocos

 

Formele mari de muffins (10cm diametru) se tapeteaza cu hartie de copt/unt si faina si se umplu pe 3/4 cu aluatul de pandispan. Se coace la 175 grade pentru 15-20 de minute. Rezulta 8 buc.

DSC_3004  DSC_3000

DSC_3001  DSC_3002

Dupa ce se racesc se taie partea de sus si se scobeste miezul cu grija.

DSC_3005  DSC_3007 DSC_3008  DSC_3009

 

Crema: Se mixeaza mascarpone cu extractul de vanilie. Se adauga capsunile zdrobite cu furculita, miere dupa gust si se amesteca.

DSC_3134  DSC_2973 DSC_2976  DSC_2978 DSC_2979  DSC_2980

Barcutele de pandispan se umplu cu crema de mascarpone si se aseaza inapoi capacul.

DSC_3014  DSC_3020

Se topeste ciocolata pe baie de abur si se toarna deasupra prajiturilor, iar la final se presara nuca de cocos.

DSC_3042

 

Din miezul scos din prajiturele am pregatit un desert la pahar pentru pitic.

DSC_3013   DSC_3018

Comments

comments