Ingrediente 2 portii generoase:
300g ficatei de pui
5 ciuperci brune champignon
2 cepe mari, albe
1 capatana de usturoi
300g smantana grasa de 35%
Unt
Foi de dafin
Cimbru
Piper
Boia
Preparare: Ceapa se taie fidelute, ciupercile lamele si usturoiul rondele dupa care se adauga intr-o tigaie impreuna cu o cana de apa (adaugati apa treptat), un cubulet de unt si se soteaza totul pe foc mic in jur de 10 minute pana cand se inmoaie legumele. Se adauga in tigaie ficateii, foile de dafin, cimbrul si se gateste aprox 10-15 minute la foc mic amestecand cu grija sa nu se zdrobeasca ficateii. Adaugati constant cate putina apa.
Aproape de final se adauga smantana, boia, piper, se amesteca si se mai lasa pe foc sa fiarba pana incepe sa se ingroase sosul, undeva la 5 minute.
Dupa ce am scos o portie pt fetita am adaugat si sare.
Serviti imediat cu o garnitura la alegere 🙂 Noi am optat pentru o mamaliga cremoasa.
Pofta buna 🙂