De cand am pregatit rosiile deshidratate mereu sunt intrebata la se pot folosi/cum se pot consuma. Un preparat cu care se potriveste de minune este Focaccia. Daca v-a placut focaccia cu masline, sigur o sa va placa si varianta cu rosii.
Ingrediente:
Un cub drojdie proaspata (25g) sau 7g drojdie uscata
1 lingurita zahar
200ml apa calduta
380g faina
20 ml ulei de masline extravirgin (eu am folosit uleiul din borcanul de rosii deshidratate)
1 lingurita sare
1 lingura oregano
1 lingura rozmarin
15-20 frunze de busuioc rosu tocate marunt
Rosii deshidratate tocate
1-2 linguri ulei de masline extravirgin (eu am folosit uleiul din borcanul de rosii deshidratate)
½ lingurita sare de mare,oregano,rozmarin-amestecate.
Mod preparare: Se pregateste maiaua din drojdie, zahar, 1 lingura din apa calduta si se lasa intr-un loc caldut pt 10 minute sa se umfle. (Daca optati pentru drojdie uscata, se amesteca cu faina si restul ingredientelor, si se framanta)
Pe urma se framanta un aluat elastic care nu se lipeste de maini sau peretii vasului din : faina, 20 ml ulei de masline, rosiile tocate, sare, oregano, rozmarin, busuioc si maia. Se lasa la dospit pt 1 ora.
Dupa ce a dospit, aluatul se scoate din vas si se intinde cu ajutorul degetelor intr-o tava unsa foarte putin cu ulei de masline. Se lasa la dospit pentru 30 de minute.
Pe urma facem cu degetul cateva gauri in aluat si mai lasam la dospit alte 30 de minute. Dupa cele 30 de minute umplem gaurile cu ulei de masline, presaram deasupra amestecul de condimente (sare,oregano,rozmarin) si garnisim cu rosii deshidratate.
Se coace la 180 grade pt 20-25 de minute, pe primul gratar de jos, caldura sus-jos (conventional)
Pofta buna 🙂