Ce este fondul de pui? Un lichid plin de gust, aromat, obtinut prin fierbere la foc mic a resturilor ramase de la pui (oase, spate, gat) si legume.
Se foloseste in preparate precum orez, couscous, e baza la diferite supe creme sau in orice preparat aveti nevoie de un plus de aroma.
Asadar, se spala resturile de pui si se pun intr-o oala incapatoare impreuna cu legumele(morcovi,pastarnac,patrunjel,telina,gulie,ceapa,cartof) lasate intregi sau taiate bucati mari, 1 lingurita de sare, boabe de piper si 4 L de apa rece.
Se fierbe totul la foc mic, neacoperit, pentru 2 ore. Se spumeaza la nevoie. Rezulta in jur de 1,5 – 2L de fond.
Se lasa sa se raceasca complet, pe urma se poate congela sub forma de cuburi sau in pungi cu inchidere ermetica. Rezista cateva luni in congelator.
Eu prefer pungile cu inchidere ermetica, cu 200ml supa.