Fond de pui


Print Friendly, PDF & Email

DSC_1310

 

Ce este fondul de pui? Un lichid plin de gust, aromat, obtinut prin fierbere la foc mic a resturilor ramase de la pui (oase, spate, gat) si legume.
Se foloseste in preparate precum orez, couscous, e baza la diferite supe creme sau in orice preparat aveti nevoie de un plus de aroma.
Asadar, se spala resturile de pui si se pun intr-o oala incapatoare impreuna cu legumele(morcovi,pastarnac,patrunjel,telina,gulie,ceapa,cartof) lasate intregi sau taiate bucati mari, 1 lingurita de sare, boabe de piper si 4 L de apa rece.
Se fierbe totul la foc mic, neacoperit, pentru 2 ore. Se spumeaza la nevoie. Rezulta in jur de 1,5 – 2L de fond.
Se lasa sa se raceasca complet, pe urma se poate congela sub forma de cuburi sau in pungi cu inchidere ermetica. Rezista cateva luni in congelator.
 DSC_1310
Eu prefer pungile cu inchidere ermetica, cu 200ml supa.
DSC_1334

Comments

comments