Fursecuri moi cu unt de arahide si pere.


Print Friendly, PDF & Email

 

 dsc_6653

dsc_6657

O reteta de fursecuri moi si parfumate perfecte pentru sarbatorile de iarna. Perele se pot inlocui cu mere sau de ce nu, combina 1/2 cana mere si 1\2 cana pere. Deasemenea puteti inlocui scortisoara cu amestec de condimente pentru turta dulce. In materie de unt de arahide am optat pentru cel crocant deoarece ne plac bucatelele de arahide din compozitie, dar folositi cu incredere unt de arahide cremos daca din acela aveti. A doua zi raman la fel de fagede.

Partea buna este ca se pot pregati in avans cu 1-3 zile. Pregatiti compozitia, formati bilutele, asezati-le in tava (se pot inghesui) si acoperiti cu folie de aluminiu. Inainte sa ajunga musafirii le asezati in alta tava lasand spatiu intre ele si se pun la copt.

Ingrediente:

1 cana= 250ml

1\2 cana unt de arahide (am folosit unt de arahide crocant)

1\2 cana unt 82% moale, la temp. camerei

1\2 cana zahar brut

1\2 cana zahar tos

1 ou

1 lingurita extract de vanilie

1 si 1/2 cana faina

1\2 lingurita bicarbonat

1\2 lingurita sare

1\2 lingurita scortisoara

1 cana pere tocate (1  para mare sau 2 mici)

dsc_6629

Preparare:  In bolul robotului mixati impreuna untul moale, zaharul tos, zaharul brut si untul de arahide pana compozitia se aseamana cu o pasta mai moale. Mutati robotul pe viteza mai mica si incorporati oul cu extractul de vanilie.

dsc_6632  dsc_6634

In alt bol amestecati faina, sarea, scortisoara si bicarbonatul. Cu robotul setat tot pe viteza mica se adauga treptat compozitia de faina iar la final perele tocate.

dsc_6635 dsc_6637 dsc_6638

Cu palmele usor umede (compozitia va fi putin lipicioasa) formati 20 de bilute egale pe care le asezati in tava tapetata cu hartie de copt. Nu va incapatanati sa le ingramaditi ca veti pati ca mine. Lasati suficient loc intre fursecuri.

Asadar nu pocedati asa :))

dsc_6641

Se coc timp de 12 minute in cuptorul preincalzit la 190C pana se rumesc usor marginile.

dsc_6644  dsc_6645

 

 

 

Sursa.

 

 

 

 

Comments

comments