Cum utilizam gelatina in creme, mousse-uri reci :
10g (1 lingura) de gelatina se lasa la hidratat in apa rece (70-100ml), pt 10 minute.
Dupa ce se umfla, se topeste pe baie de abur pana devine translucida si lichida.
Se lasa 5 minute pe blat sa se racoreasca, pe urma se adauga 2-3 linguri de crema (crema in care urmeaza sa adaugam gelatina) si omogenizam. Abia apoi incorporam in restul cremei, care trebuie sa fie la temperatura camerei.
Cum utilizam gelatina in lichide calde:
Dupa ce am hidratat si topit gelatina pe baie de abur, aceasta se adauga in lichidul cald si se amesteca bine.
NU se adauga gelatina in lichide fierbinti, sau NU se fierbe lichidului dupa ce s-a adaugat gelatina.
Cand folositi foi de gelatina, se hidrateaza in apa rece pt 10-15 minute pana se inmoaie, pe urma se stoarce de apa si se topeste pe baie de abur.