Grisine cu sfecla.


Print Friendly, PDF & Email

 

Ingrediente:

300g faina (folosesc tip 650)

50 ml ulei de masline

1/2 lg drojdie (aprox 5g)

100 ml piure de sfecla (cruda)

3 fire cimbru

70ml apa calduta

Preparare: Toate ingredientele se adauga in bolul robotului cu carligul atasat si se framanta un aluat elastic si nelipicios. In functie de ce tip de faina folositi este posibil sa fie nevoie de putina faina in plus (daca aluatul este prea lipicios) sau de putina apa in plus (daca aluatul este prea sfaramicios). Reglati consistenta la final. Se poate framanta si manual timp de 10 minute.

*Optional se adauga sare in jur de 1/2 lgt. Eu nu am adaugat deoarece le-am pregatit in special celei mici de 8 luni.

Se lasa la dospit acoperit intr-un loc calduros si ferit de curenti de aer rece timp de 1 ora pana isi dubleaza volumul.

Dupa ce aluatul a stat la dospit se fac bastonase de un deget grosime si se aseaza in tava. Se coc in cuptorul preincalzit la 200C timp de 25 de minute, functia caldura sus-jos.

Pofta buna 🙂

 

Aici la 8 luni 🙂

Comments

comments