Desertul perfect pe timp de vara 🙂
Ingrediente:
500ml smantana pentru frisca de 30-35%
1/2 pastaie de vanilie (sau extract de vanilie)
4 galbenusuri
100g zahar
500g piure de piersici (aprox. 4 piersici proaspete sau din compot)
Preparare: 200ml smantana se pune pe foc impreuna cu bobitele din pastaia de vanilie. Chiar inainte sa dea in clocot se ia de pe foc si se pune capacul pana se bat galbenusurile.
Galbenusurile se bat spuma impreuna cu zaharul pana se deschid la culoare si isi tripleaza volumul. Se scade viteza robotului si se adauga smantana fierbinte in fir subtire si se mixeaza 1 minut. Se incorporeaza pireul de piersica (pastrati 100ml) si se muta in frigider pentru 30 de minute sau pana se raceste complet.
Separat se bate spuma smantana ramasa (300ml) si se incorporeaza in crema racita de piersici.
In functie de ce aparat de inghetata aveti se toarna compozitia de inghetata si se porneste aparatul.
In cazul meu dupa ce a stat cuva in congelator peste noapte am pornit aparatul de inghetata si am turnat compozitia in fir subtire dupa care l-am lasat sa isi faca treaba timp de 40 de minute. Dupa ce a expirat timpul m-am ales cu o inghetata moale si delicioasa pe care am mutat-o intr-o caserola si am incorporat piureul de piersica pus deoparte. Am amestecat doar de cateva ori ca sa pastrez un efect marmorat. Mutati caserola cu inghetata in congelator timp de cateva ore sau turnati in forme de inghetata daca dispuneti de asa ceva.
In cazul in care nu aveti un aparat de inghetata compozitia se toarna in forme de inghetata sau intr-o caserola. Daca mutati totul intr-o caserola va trebuie sa amestecati in inghetata din 30-30 de minute pana ingheata complet. Astfel scad sansele sa se formeze ace de gheata.
Pofta buna 🙂
Reteta adaptata dintr-o carte de bucate.