Va prezint o inghetata naturala de vanilie foarte gustoasa si cremoasa, fara ace de gheata. O puteti lasa simpla, sau puteti adauga alte fructe, dulceata, stafide. Reteta apartine fetelor de la Savori Urbane si se pregateste astfel:
Ingrediente:
250 ml lapte
½ pastaie de vanilie
4 galbenusuri
200 g zahar tos
250 ml smantana pentru frisca
Zmeura
Laptele se pune la fiert cu bobitele din pastaia de vanilie.
Intre timp intr-un bol din sticla sau inox se bat galbenusurile spuma impreuna cu zaharul, pana se deschid la culoare.
Robotul se muta pe viteza mica si se toarna laptele caldut in fir subtire.
Compozitia de oua se pune la fiert pe aburi ( bolul se aseaza peste o oala mai mica in care fierbe putina apa) si se amesteca constant timp de 15 minute pana se ingroasa putin, dupa care se ia de pe foc.
Dupa ce ajunge la temperatura camerei, se tine in frigider pentru 3-4 ore sau peste noapte.
Dupa ce se scoate din frigider, se bate cu robotul pentru 2-3 minute pe viteza mare.
Intre timp batem spuma smantana (nu se adauga zahar), dupa care o incorporam in crema de oua.
Compozitia este gata.
Daca nu aveti aparat de inghetata, adaugati zmeura in compozitie si turnati totul intr-o cutie de plastic cu capac si asezati inghetata in congelator.
Se amesteca din 30-30 de minute pana ingheta de tot. Amestecatul ajuta sa nu se formeze ace de gheata.
Cu aparat de inghetata: Cuva se lasa in congelator pentru minim 12 ore, dupa care se monteaza in aparat si se porneste. Se toarna compozitia prin locasul special, se adauga zmeura si se lasa 40 de minute sa isi faca treaba 🙂
Daca doriti o consistenta usor moale, serviti inghetata pe loc.
Sau turnati inghetata intr-o cutie de plastic cu capac si lasati in congelator pentru cateva ore.
Va recomand cu incredere. Este minunata!!
Potrivit si pentru pitici 🙂