Ingrediente:
500ml smantana pentru frisca 30-35%
200g lapte condensat indulcit (il pregatesc in casa, reteta aici)
600g visine proaspete cantarite fara samburi (la final va alegeti cu 350g piure)
Preparare: Visinele fara samburi si taiate in 2 se pun pe foc impreuna cu 100ml apa si se gatesc pana se evapora tot lichidul din cratita si se inmoaie fructele. Dureaza in jur de 10 minute. Se transforma in piure cu ajutorul unui blender si se muta in frigider sa se raceasca complet.
Smantana pentru frisca se mixeaza pana rezulta o spuma usor moale dupa care se adauga laptele condensat si se mai mixeaza timp de cateva secunde (nu prea mult sa nu riscati sa se taie compozitia). La final se incorporeaza piureul de visine rece.
*Daca doriti un efect marmorat pastrati 2-3 linguri de piure.
Porniti aparatul de inghetata, turnati compozitia si lasati sa isi faca treaba timp de 30-40 de minute sau pana se intareste inghetata. Turnati inghetata in forme speciale si mutati in frigider pentru cateva ore.
*Cele 2-3 linguri de piure puse deoparte se adauga peste inghetata (dupa ce l-ati scos din cuva aparatului) si se amesteca usor sa se pastreze efectul marmorat dupa care se toarna in forme si se pun in congelator.
Daca nu aveti aparat de inghetata turnati compozitia in forme sau intr-o caserola si lasati in congelator peste noapte. Caserola cu inghetata se scoate din congelator cu 10-15 minute inainte de servire.
Daca doriti sa scoateti inghetata mai usor, treceti formele sub un jet de apa calda pentru cateva secunde.
Pofta buna 🙂