Lapte condensat indulcit


Print Friendly, PDF & Email

 

DSC_8058

 

Cea mai simpla si usoara reteta de lapte condensat indulcit. M-am trezit „obligata” sa il pregatesc in casa deoarece ma apucasem de o reteta si mi-am dat seama mult prea tarziu ca nu am in casa lapte condensat. Stiam ce contine defapt laptele condensat indulcit si vazusem mai demult la paprika tv, asadar m-am pus pe treaba. In aprox 30 de minute aveam cel mai bun lapte condensat pregatit in casa, folosind doar 2 ingrediente.

 

Ingrediente:

1L lapte (am folosit de 3,5%)

250-300g zahar tos (in functie de cat de dulce il vreti, eu am pus 300g)

 

Preparare: Cele 2 ingrediente se aseaza intr-o cratita si se porneste focul pe intensitate medie. Nu este nevoie sa il paziti dar stati prin zona deoarece dupa aprox 10-15 minute de fiert se va umfla.

DSC_8051

Incepand de acum este nevoie sa amestecati des. Astfel evitati sa se arda si sa dea afara din cratita. Incet incet se va inchide la culoare putin si se va ingrosa.

DSC_8052

Cu cat fierbeti mai mult cu atat se va ingrosa mai mult. Va veti da seama cand este momentul sa va opriti. Eu l-am fiert in jur de 30 de minute in total dar poate dura pana la 1 ora, in functie de marimea cratitei. Dupa ce s-a racorit putin am mutat laptele condensat intr-un blender si l-am mixat cateva secunde. Daca nu dispuneti de un blender incercati sa treceti crema printr-o strecuratoare, ar trebui sa obtineti acelasi rezultat. La final va alegeti cu o crema foarte fina dar si foarte dulce, in jur de 400g 🙂 Rezista in frigider 2-3 saptamani.

DSC_8053

Asa arata dupa ce s-a racorit cateva minute.

DSC_8055

Asa dupa ce a ajuns la temperatura camerei.

DSC_8058

Si asa dupa o noapte de stat in frigider, ca un sos caramel mai gros si lipicios.

DSC_8103

 

 

 

 

 

 

Comments

comments