Ingrediente 8 buc:
200g branza cremoasa de vaci
90g zahar
2 oua
100ml zeama de lamaie proaspat stoarsa
8 biscuiti
2 albusuri
100g zahar
1/2 lgt zeama de lamaie
1 lgt extract de vanilie
Un praf de sare
Preparare: Intr-un robot cu cutitele atasate adaugati branza, 90g zahar si pulsati pentru cateva secunde. Incorporati ouale iar la final adaugati zeama de lamaie si mixati pana rezulta o compozitie fina si lichida.
Ungeti tava de muffin cu putin unt, asezati cate un biscuite si umpleti fiecare adancitura cu crema de lamaie. Biscuitii se vor ridica la suprafata. Coaceti in cuptorul preincalzit la 180C pentru 30-35 de minute pe ventilatie. Lasati sa ajunga la temperatura camerei pe urma treceti cu cutitul peste marginile adanciturilor si rasturnati tava pe o farfurie mare sau tocator. Mutati in frigider pana se racesc de tot. Intre timp pregatiti bezeaua.
Zaharul, zeama de lamaie, praful de sare si albusurile (eu le-am pus direct congelate) se pun intr-un bol de inox pe care il asezati pe baie de abur pe foc minim (bolul se aseaza peste o alta oala mai mica in care clocoteste apa care nu trebuie sa atinga fundul bolului). Amestecati constant cu un tel pana se infierbanta albusurile si devin spumoase (3-4 minute). Luati bolul de pe baia de abur si mixati albusurile timp de 5-8 minute la viteza mare pana rezulta o bezea tare si lucioasa. Aproape de final adaugati si extractul. Umpleti un pos cu bezea si decorati muffins-urile iar cu un arzator de bucatarie rumeniti fiecare moț.
Pofta buna 🙂