Lemon curd.


Print Friendly, PDF & Email

 

DSC_8156

O crema de lamaie foarte fina si cremoasa  din numai 4 ingrediente. Se pregateste usor si repede in 15 minute, dar trebuie tinut in frigider peste noapte sau se poate pune in congelator pentru 30-40 de minute pana se intareste (asta daca aveti nevoie de crema in ziua respectiva). Este o crema moale, asadar nu e tocmai potrivit pentru un tort cu multe blaturi deoarece la temperatura camerei se inmoaie repede. Daca in crema de lamaie incorporati niste smantana dulce batuta spuma+gelatina, se transforma intr-un mousse de lamaie.

 

Ingrediente:

2 oua + 2 galbenusuri
165g zahar tos
80g unt rece
Zeama de la 2 lamai (100ml au fost la mine)
optional coaja rasa de la ambele lamai (eu am avut alte planuri cu coaja, asadar nu am pus)
DSC_8148
Preparare:  Cu ajutorul unui tel amestecati bine ouale intregi, galbenusurile si zaharul pana rezulta o crema fina. Folositi oala in care veti fierbe crema.
Transferati totul pe foc mic, adaugati untul, zeama de lamaie, coaja de lamaie daca folositi si amestecati constant pana crema se ingroasa.
DSC_8151  DSC_8152
Va dura cel mult 10 minute. Dupa ce crema este gata, lipiti folie alimentara direct pe crema si lasati sa se raceasca.Rezulta aprox. 450 g de crema.
Rezista in frigider pana la 2 saptamani daca este tinuta intr-un borcan inchis ermetic.
E potrivit ca topping pentru prajituri sau cheesecake.

 

Comments

comments