O crema de lamaie foarte fina si cremoasa din numai 4 ingrediente. Se pregateste usor si repede in 15 minute, dar trebuie tinut in frigider peste noapte sau se poate pune in congelator pentru 30-40 de minute pana se intareste (asta daca aveti nevoie de crema in ziua respectiva). Este o crema moale, asadar nu e tocmai potrivit pentru un tort cu multe blaturi deoarece la temperatura camerei se inmoaie repede. Daca in crema de lamaie incorporati niste smantana dulce batuta spuma+gelatina, se transforma intr-un mousse de lamaie.
Ingrediente:
Preparare: Cu ajutorul unui tel amestecati bine ouale intregi, galbenusurile si zaharul pana rezulta o crema fina. Folositi oala in care veti fierbe crema.
Transferati totul pe foc mic, adaugati untul, zeama de lamaie, coaja de lamaie daca folositi si amestecati constant pana crema se ingroasa.
Va dura cel mult 10 minute. Dupa ce crema este gata, lipiti folie alimentara direct pe crema si lasati sa se raceasca.Rezulta aprox. 450 g de crema.
Rezista in frigider pana la 2 saptamani daca este tinuta intr-un borcan inchis ermetic.
E potrivit ca topping pentru prajituri sau cheesecake.