Ingrediente 8 lipii:
400g faina integrala
30ml ulei de masline extravirgin
1 lgt sare de mare
270-280 ml apa calduta
Preparare: Toate ingredientele se adauga in bolul robotului si se framanta un aluat elastic si nelipicios. Daca la final aluatul este prea lipicios mai adaugati 1-2 linguri de faina sau daca aluatul este sfaramicios mai adaugati 1-2 linguri de apa si framantati in continuare. Se poate framanta si manual.
Aluatul se rastoarna pe o suprafata pudrata cu faina si se imparte in 8 parti egale. Fiecare bila de aluat se intinde foarte subtire intr-un cerc. Pudrati constant cu putina faina sa nu se lipeasca de sucitor sau blat. Nu e problema daca nu ies perfect rotunde, nici ale mele nu erau toate perfecte 😛 Pudrati suprafata fiecarei lipii cu faina pe urma suprapuneti.
Se incinge (foc mediu) o tigaie teflonata goala si se prajeste fiecare lipie pe rand. Lasati cate 30-40 secunde pe o parte, intoarceti pe urma coaceti in continuare in jur de 30-40 de secunde. Nu lasati sa se rumeneasca prea tare deoarece lipiile se vor usca si vor deveni tari. Lipiile se pun calde intre 2 prosoape pana se coc toate, astfel nu se intaresc.
Atat. Noi am servit lipiile cu acest hummus delicios (click pt reteta).
Pofta buna 🙂