Lipii din faina integrala.


Print Friendly, PDF & Email

 

 

DSC_7609

Ingrediente 8 lipii:

400g faina integrala

30ml ulei de masline extravirgin

1 lgt sare de mare

270-280 ml apa calduta

 

Preparare: Toate ingredientele se adauga in bolul robotului si se framanta un aluat elastic si nelipicios. Daca la final aluatul este prea lipicios mai adaugati 1-2 linguri de faina sau daca aluatul este sfaramicios mai adaugati 1-2 linguri de apa si framantati in continuare. Se poate framanta si manual.

DSC_7594 DSC_7595 DSC_7596

Aluatul se rastoarna pe o suprafata pudrata cu faina si se imparte in 8 parti egale. Fiecare bila de aluat se intinde foarte subtire intr-un cerc. Pudrati constant cu putina faina sa nu se lipeasca de sucitor sau blat. Nu e problema daca nu ies perfect rotunde, nici ale mele nu erau toate perfecte 😛  Pudrati suprafata fiecarei lipii cu faina pe urma suprapuneti.

DSC_7597 DSC_7598 DSC_7600

Se incinge (foc mediu) o tigaie teflonata goala si se prajeste fiecare lipie pe rand. Lasati cate 30-40 secunde pe o parte, intoarceti pe urma coaceti in continuare in jur de 30-40 de secunde. Nu lasati sa se rumeneasca prea tare deoarece lipiile se vor usca si vor deveni tari. Lipiile se pun calde intre 2 prosoape pana se coc toate, astfel nu se intaresc.

DSC_7601  DSC_7603

Atat. Noi am servit lipiile cu acest hummus delicios (click pt reteta).

Pofta buna 🙂

 

Comments

comments